Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  19/06/2000
Data da última atualização:  19/06/2000
Autoria:  SOARES JUNIOR, M. S.; GROSSMANN, M. V. E.; SILVA, R, S. S. F.; CALIARI, M.; SPINOSA, W, A.
Afiliação:  Universidade Estadual de Londrina.
Título:  Expansion and hydration properties of cassava starch extruded with emulsifier
Ano de publicação:  1999
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Food Technology, v.2, n.1,2, p.57-61, Campinas, 1999
ISSN:  1516-7275
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Cassava starch was processed in a single screw laboratory model extruder with an emulsfier (400kg-1 monoglycerides) to study the functional properties of the extruded products. The effects of emulsifier level (7.5 and 22.5g kg-1), moisture content (180 and 220g kg-1) and temperature (125 and 175oC) during extrusion were studied, applying surface response methodology. Water absorption index and water solubility index were affected significantly by the three variables studied while moisture and emulsifier level only influenced the expansion index only. Temperature was significant for specific volume. Minimum water solubilityindex and water absorption index were observed at 125oC, 220g kg-1 moisture and 22.5g kg-' emulsifier. Higher values for expansion index were obtained at the lower level of moisture and emulsifier, while the product with the highest specific volume was obtained at 175oC.
Palavras-Chave:  Amido de mandioca; Cassavastarch; Emulsifier; Extrucao; Extrusion cooking; Monoglicerideos; Monoglycerides.
Thesagro:  Emulsificante.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMF5188 - 1ADDAP - --630.05630.05
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoCORREIA, A. L.; ABBOUD, A. C. de S.; GUERRA, J. G. M.; AGUIAR, L. A. de; RIBEIRO, R. de L. D.; ESPINDOLA, J. A. A.; ARAUJO, E. da S. Adubação verde com tremoço-branco consorciada com aveia-preta antecedendo a alface sob manejo orgânico. Seropédica: Embrapa Agrobiologia, 2012. (Embrapa Agrobiologia. Boletim de Pesquisa, 84)
Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento
Biblioteca(s): Embrapa Agrobiologia.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional